چاه و قنات در کمین حیات اهالی بافت فرسوده

ساخت وبلاگ

« چاه و قنات؛ در کمین حیات اهالی بافت فرسوده »عنوان مطلبی است که روزنامه آوای خراسان جنوبی روز سه شنبه 16 خرداد 96 به قلم سمیرا قاسمی منتشر کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: شهر بیرجند یکی از قدیمی ترین شهرهای کشور است که قنات و آب انبارهای زیادی دارد. به گفته نظرافضلی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، خراسان جنوبی بالغ بر هزار قنات دارد که به علت خشکسالی های اخیر بیشتر آنها خشک شده است. 
بیرجند دومین شهری است که دارای لوله کشی آب شده و یکی از منبع های اصلی آب «خانه شریف» در خیابان منتظری می باشد که وجود بافت قدیمی، تاریخی و فرسوده در شمال شهر را هم می توان فرصتی برای جذب گردشگر دانست و نیز تهدیدی برای ساکنان این منازل است.

فرونشست


* هشدار های آوا / مرگ کودک 10ساله به علت فرونشست خانه
21 فروردین امسال روزنامه آوای خراسان جنوبی، گزارش میدانی از بافت های تاریخی و فرسوده در حال نابودی بیرجند منتشر کرد که در این گزارش درباره نبود خدمات شهری مناسب و باریک بودن کوچه ها که مانع خدمات رسانی دستگاه های امدادی است، هشدار داده شده بود.
همچنین از دستگاه های اجرایی به ویژه راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، شهرداری و استانداری برای رسیدگی ویژه به این مناطق درخواست شده بود. 
یک ماه بعد یعنی شنبه 16 اردیبهشت خبری مبنی بر فرو نشست خانه ای در خیابان منتظری که منجر به مصدومیت 2جوان و فوت کودک 10ساله شده بود، منتشر شد.

* مستأجران بی خبر!
پیامک ها و اعتراضات مردمی مبنی بر رسیدگی نکردن به این مناطق ما را بر آن داشت تا دوباره به منطقه بافت تاریخی و فرسوده شهر برویم. 
«امیری» یکی از دانشجویانی است که در یکی از منازل خیابان منتظری زندگی می کند زمانی که خبر فرونشست خانه را شنید بیان کرد: من خبر نداشتم که امکان فرو نشست خانه وجود دارد و در اولین فرصت با صاحب خانه صحبت خواهم کرد تا از امنیت آن اطمینان حاصل کنم.

* مهاجران، کم درآمد ها، سالمندان سه قشر آسیب پذیر در این منطقه

* مدیر عامل سازمان آتشنشانی: علت فرونشست خانه زیرزمینی بود که مستأجر از وجود آن خبر نداشت!
در همین راستا «میرزایی» مدیرعامل سازمان آتش نشانی بیرجند هم در گفت و گو با ما در مورد دلیل ریزش منزلی در منتظری اظهار کرد: خرابی این واحد مسکونی به دلیل قدمت ساختمان بوده و همچنین زیرزمینی داشته که مستأجر خبری از آن نداشته است. 
به گفتۀ وی بنای منزل از قبل ترک خورده ولی ساکنان احتیاط لازم را انجام نداده و آن را تخلیه نکردند تا این حادثه دلخراش رخ داده است. 


 عبور قنات از زیر منزل علت فرونشست
وی در مورد کارهایی که تاکنون در محله های فرسوده انجام شده به برگزاری جلسات مختلف برای راهنمایی و گذاشتن نیرو در این مناطق برای اطلاع رسانی به مالکانی که منازلشان را بارسازی می کنند تا از حق و حقوقی که می تواند دریافت کند، اشاره کرد. 
به گفتۀ وی در برخی از مکان ها قنات های قدیمی دارد که یکی از آن ها هم از زیر همان منزل منتظری می گذشته است که چاه به هر دلیلی ریزش کرده است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری تأکید کرد که امکان تکرار چنین اتفاقی زیاد است ولی این مختص بافت قدیمی و فرسوده شهر نمی شود هرچند که تسهیلات و بسته های تشویقی تنها به این محله ها داده می شود.

 هشدار: علاوه بر بافت فرسوده محله های دیگر درگیر با قنوات  هم نیاز به مقاوم سازی دارند!

 برگزاری جلسات مشاوره ای در مناطق حادثه خیز
مدیر دفتر بافت فرسوده شهری عنوان کرد که قرار است در حدود 2 ماه آینده با همکاری شرکت عمران مسکن سازان، میراث فرهنگی، فرمانداری و صداوسیما جلسات مشاوره و آموزشی در محله های هدف برگزار کنیم و به مردم در مورد خطرات اطلاع رسانی کنیم.


 

شرکت مهندسین زمین خاک پویان - 09126784945

  • مطالعات تخصصی قنوات
  • جانمایی و آشکار سازی زیرسطحی
  • تعیین محل قنوات گم شده

www.zkhp.ir

www.zaminkhakpouyan.com

 

چاه و قنات در کمین حیات اهالی بافت فرسوده...
ما را در سایت چاه و قنات در کمین حیات اهالی بافت فرسوده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ghanat بازدید : 176 تاريخ : يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 ساعت: 14:00