تعیین محل قنات

ساخت وبلاگ

تعیین محل قنات و عوارض زیرزمینی 

در بسیاری از شهر ها و مناطق مختلف ایران عزیزمان ، تعیین محل قنوات و شاخه ها و میله های آنها حائز اهمیت فراوانی هستند ،از جمله علت هایی که امروزه کارفرما ها نیازمند تعیین محل قنوات هستند دلایل زیر را می توان بر شمرد :

1) در بسیاری از مناطق تعیین حدود ثبتی زمین بر اساس نقشه های ثبتی بر اساس محدوده و محل قرار گیری قنات می باشد ، که مالکان زمین ها جهت تعیین دقیق محل و ابعاد زمین خود نیازمند جانمایی محل قنات های قدیمی هستند.

2)قنات ها یا کاریز ها یکی از روش های طبیعی و منطبق با محیط زیست بوده اند که از قدیم الایام در ایران جهت آبرسانی و تامین آب کشاورزی و یا شرب و مصرفی مورد استفاده بوده اند. تعیین محل شاخه ها یا میله های قنات های قدیمی و بررسی جهت احیا آنها ،یکی از بهترین روشهای آبرسانی سازگار با محیط زیست می باشد.

3)در مناطق شهری ،تعیین محل دقیق قنات ها در زیر سازه از اهمیت زیادی برخوردار است ، چرا که با شناسایی و ایمن سازی محل آنها می توان از تاثیرات منفی فرونشست و خرابی سازه جلوگیری نمود.

قنات های واقع در نزدیک سطح زمین، در صورتی که در روی آنها ابنیه و یا راههای ارتباطی احداث گردند، باعث می شوند که سطح زمین مذکور نشست نماید و در نتیجه ابنیه و راههای یاد شده تخریب گردد. لذا قبل از اقدام به احداث هرگونه بنا و راه، می بایستی اول از عدم وجود قناتهای فوق الذکر در زیر سطح زمین مورد نظر اطمینان حاصل گردید و بعد نسبت به احداث ابنیه و راههای یاد شده اقدام نمود.

4) به علت قدمت کاریز ها،در بسیاری از مناطق تعیین محل قنوات به منظور بازسازی آثار باستانی و قدیمی انجام می پذیرد.

ghanat

در ذیل قسمتی از گفتگوی خبرگزاری مهر با مدیر عامل سازمان مدیریت بحران شهر تهران را در مورد قنوات تهران آورده ایم.

قنات های تهران ،فرصت یا تهدید؟

قنات ها ذخایر آب زیرزمینی هستند و گنجینه های پنهان برای هر شهر محسوب می شوند، چنانچه هر کجا آب باشد آبادانی نیز هست و شهرها در جایی ایجاد می شدند که آب زیادی وجود داشته. در واقع قنات ها مجموعه ای از چند میله و گالری  زیرزمینی هستند که در گذشته برای آب رسانی در بخش شرب و کشاورزی استفاده می شدند. به مرور با تغییرات در شهر و ایجاد شبکه آبرسانی دیگر توجهی به قنات ها نشد و استفاده های غیر مرتبط از آنها صورت گرفت. رفته رفته به دلیل بی توجهی به قنات ها برخی از آنها خشک شدند و قنات ها به صورت بایر(خشک شده) و دایر (دارای آب) درآمدند. همچنین برداشت غیر اصولی و غیر مجاز آب، انتقال فاضلاب به گالری های زیر زمینی، عدم تعمیر و نگهداری درست از قنات ها و... سبب شد تا مشکلات عدیده ای به وجود بیاید و قنات ها از یک فرصت به تهدید برای شهر و شهروندان تبدیل شوند.

ادامه مطلب را بخوانید.....

شرکت مهندسین زمین خاک پویان - 09126784945

  • مطالعات تخصصی قنوات 
  •  جانمایی و آشکار سازی زیرسطحی
  • تعیین محل قنوات گم شده

www.zkhp.ir

www.zaminkhakpouyan.com

چاه و قنات در کمین حیات اهالی بافت فرسوده...
ما را در سایت چاه و قنات در کمین حیات اهالی بافت فرسوده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ghanat بازدید : 196 تاريخ : يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 ساعت: 14:00